A honlap a Wekerle Sándor Alapkezelő Egyházi és Nemzetiségi Támogatások Főosztálya Nemzetiségi Támogatások Osztályának támogatásával valósult meg.
Egyesületek - 56-os Emlékműért Polgári E.

Magán emberek kis csoportja kezdeményezésére 1956 emlékére emlékmű készült, magánadományokból, társadalmi munkában. Ez emlékmű elkészültével egy időben felvetődött az egyesület alapításának lehetősége. Így 2004 december 15 -én megalakult az ,,56-os Emlékműért "Polgári Egyesület. Céljaink a helyi közösségek fejlesztése, a nemzet hagyományos értékei, valamint az európai kulturális örökség iránt fogékony, és tenni akaró polgárok együttműködésének támogatása. Az egyesülethez kötődő emlékművek, emlékhelyek, és hasonló tevékenységet folytató egyesületek felkutatása és velük kapcsolattartás. A településen lévő emlékművek állagának megóvása, környezetének gondozása, szépítése. Történelmi

megemlékezések       megszervezése,       és    tartása.      Az         2006-ös        év       folyamán

megemlékeztünk a Kommunizmus áldozatairól (febr.24) Látogatást szerveztünk a

Kozma utcai börtönben kialakított 56-os emlékhelyre és a Rákoskeresztúri temető 300 – 301 parcellájába ahol koszorúztunk és gyertyát gyújtottunk. Mindezt Fónay Jenő  Az 56-os szövetség alapítóelnöke vezetésével. Részt vettünk a Nagykanizsai Trianoni emlékműnél rendezett koszorúzáson.

 Június 16-án ünnepséget rendeztünk Nagy Imre újratemetésének emléknapján, ahol vendégünk volt többek között  Rózsás János és Vitéz Balpataki István

Október 23-án megemlékezést szerveztünk forradalom és szabadságharc 50-ik évfordulója alkalmából. Ahol ünnepi szentmisét szolgáltatott Baynai Jenő nyugdíjas apát és a rendezvényen közreműködött a Magvető és Antiópiás közösség.

 

 


:::    Hrvatski    :::     Magyarul    :::

-- SZMLL --
00323233
Indult: 2008.07.21.

© 2008-2011. - Készítette: WISP TRADE KFT.