Koronavírussal kapcsolatos korlátozások

Kedves Keresztúriak!

Sokan érdeklődtek nálam a koronavírussal kapcsolatos korlátozásokról, a karanténról. Erről osztok meg most fontos információkat.

Karanténba csak azoknak az embereknek kell vonulnia, akik a vörös zónából, a vírus által leginkább érintett országokból tértek haza. A kéthetes karantén tehát csak azokra vonatkozik, akik az elmúlt napokban Olaszországban, Kínában, Iránban vagy Izraelben jártak. Őket a határon való átlépéskor a magyar hatóságok minden esetben értesítették a kötelességükről. Nem hagyhatják el otthonukat, és nem érintkezhetnek másokkal sem, amíg a kéthetes otthoni karantén le nem jár. Ennek betartásáról a rendőrség gondoskodik, az étkeztetésükről pedig az önkormányzat a megfelelő biztonsági intézkedések mellett.

Falunkból sokan dolgoznak Ausztriában vagy Németországban is. Nekik a kormány hivatalos tájékoztatása szerint nem kell karanténba vonulniuk. És egyelőre más országokból hazaérkezőkre sem vonatkozik a karantén. De a közösségünk biztonsága érdekében azt javaslom mindenkinek, hogy a vészhelyzet alatt tartózkodjatok otthon, kerüljétek a társas érintkezést, és csak akkor hagyjátok el otthonotokat, ha az tényleg muszáj! A családi és baráti látogatásokat is halasszátok el! Köszönöm a megértéseteket! Csak akkor fogunk sikeresen megbirkózni a járvánnyal, ha mindenki szigorúan betartja az meghozott intézkedéseket.

CroatianEnglishGermanHungarianItalian
Megszakítás