Kutyatartás szabályai

Tájékoztatom a Murakeresztúr, Fityeház ebtulajdonosokat, ebtartókat, hogy az elmúlt időszakban naponta több bejelentés érkezik Szolgálatomhoz, hogy
a településen kóborló ebek veszélyeztetik a gyalogos, valamint járműforgalom biztonságát. Ennek megakadályozása érdekében kérem, gondoskodjanak kutyáik tartásáról, hogy ne juthasson ki tartási-élőhelyéről.
A jövőben a közterületen talált kóbor ebeket a Gyepmesteri Szolgálat befogja és elszállítja, melynek költsége (30.000 Ft) a tulajdonost terheli. Valamint szabálysértési bírság kiszabása történik, melynek összege (5000-50000 Ft között történhet).Ezúton is felhívom az ebtartók, ebtulajdonosok figyelmét, hogy minden négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (microchip-pel) megjelölve tartható, melynek ellenőrzése és a veszettség elleni oltás megtörténte folyamatos lesz a településen.
Kérem, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni. Aki ebtartási kötelezettségének nem tesz eleget, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján állatvédelmi bírsággal büntethető.

Együttműködésüket köszönöm!                                                       

  Németh László

                                                                                                     mezőőr

CroatianEnglishGermanHungarianItalian
Megszakítás