Markovits Sándor nyerte a keresztúri borászversenyt

Majdnem 20 éves hagyomány, hogy Keresztúron összemérik tudásukat a legjobb borászok. A művelődési házban február 28-án idén is megtartották a Murakeresztúri Borkóstolót és Bormustrát. A termelők szerencsére a mennyiség helyett egyre inkább a minőségre fektetik a hangsúlyt, így a borértő közönség remek italokat kóstolhatott meg. A falu legjobb boráért járó elismerést idén Markovics Sándor vehette át. Markovics a világ egyik legnépszerűbb fehér szőlőjéből készítette Sauvignon blanc borát, ezzel váltotta ki a szűri elismerését.

Az összesen húsz mintából három volt vörös, tizennégy fehér, és három rozé. Az eredmények az alábbiak szerint alakultak:

Bronz minősítést ért el:

Rulek Gábor – Olaszrizling, Bakán István – Vegyes fehér, Szalai Ferenc – Királyleányka,

Kovács János – Vegyes fehér, Béli Zoltán – Szürkebarát és Zengő, Gyuranecz László – Vegyes fehér borával.

Ezüst minősítést kapott:

Rulek Gábor – Vegyes vörös, Pávlicz József – Vegyes fehér, Pávlicz József – Rozé, Szalai Ferenc – Olaszrizling, Kovács János – Vegyes rosé, Gyuranecz László – Vegyes vörös, Kocsis János – Vegyes fehér, Markovics Sándor – Kékfrankos, Tulézi József – Vegyes fehér bora.

Arany minősítést ért el:

Médli Imre – Vegyes fehér, Kocsis János – Olaszrizling, Markovics Sándor – Chardonay, Markovics Sándor – Sauvignon blanc, Markovics Sándor – Shiraz rozé borával.

A zsűri tagjai: Németh József – Da Bibere borlovag és a Miklósfai kertbarát kör elnöke, Vlasics Lajos és Czinki Ferenc – Da Bibere borlovagok voltak.

CroatianEnglishGermanHungarianItalian
Megszakítás