Tovább jár az iskolabusz

Polgár Róbert még a kampány idején ígéretet tett rá, a téli időszakban óvoda- és iskolabuszt indít az önkormányzat, hogy minden keresztúri gyerek időben és biztonságban odaérhessen reggel az oktatási intézményekbe. Tavaly télen el is indult a járat, amely nagy népszerűségnek örvend, sok kollátszegi és újtelepi szülőnek jelent segítséget.

Az eredeti terv az volt, hogy csak télen jár majd a busz, de a szülők és a gyerekek visszajelzései alapján nemcsak télen van igény a buszra. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat is azt kérte, hosszabbítsa meg a falu a szolgáltatást. Az idei költségvetést ezért úgy állítottuk össze a falu vezetése, hogy ennek a működtetése is szerepeljen benne, és a teljes iskolaévben üzemeljen az óvoda- és iskolabusz.

A gyerekek és a szülők hálásak lehetnek Orsós Gézának és Zsupek Zsoltnak is, a jármű sofőrjeként ők gondoskodnak a keresztúri gyerekek biztonságos utaztatásáról. A járat elindulásához a falu összefogása is kellett: a keresztúriak ülésmagasítókat ajánlottak fel, hogy a legkisebbek is szabályosan utazhassanak a buszban!

CroatianEnglishGermanHungarianItalian
Megszakítás