Lebegő Kép

MURAKERESZTÚR
hivatalos oldala

Védőnő

Az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 2023. július 1. napi módosításával a területi védőnői, illetve ezzel vegyes körzetként ellátott iskolavédőnői ellátás kikerült a települési önkormányzatok által ellátandó feladatok köréből. Ezt követően az állam gondoskodik a Kórház, mint irányító vármegyei intézmény útján a védőnői feladatok ellátásáról.

A védőnők a vármegyei irányító kórház (Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház) alkalmazottai lettek.

A védőnői szolgálat épületét és a benne lévő eszközöket a törvény alapján az Önkormányzat ingyenesen átadta a fenntartó kórház számára, a védőnői szolgálat helye nem változott.

2023. július 1. napját követően az Önkormányzatnak a védőnői ellátás megszervezése, ellátása, működése kapcsán törvény erejénél fogva nincs semmilyen lehetősége, illetve felelőssége.

A védőnői szolgálattal kapcsolatban a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházhoz (8900 Zalaegerszeg Zrínyi Miklós utca 1.) lehet fordulni.

Murakeresztúr Község védőnője: Horváth Laura

Körzet: Murakeresztúr, Fityeház

Székhely Murakeresztúron: 8834 Murakeresztúr, Honvéd út 5.

Tel.: 93/369-041 vagy +3620/258-9746

E-mail: vedonokeresztur@gmail.com

Csecsemő, gyermek tanácsadás: Kedd 10.00 – 12.00

A védőnői gondozás célja: az anyaságra való felkészülés segítése, a népegészségügyi célú méhnyakszűrés végzése, a várandós anyák gondozása, a gyermekágyas időszakban segítségnyújtás és tanácsadás az egészségi állapottal, az életmóddal, szoptatással, valamint a családtervezéssel kapcsolatban, az újszülött kortól a tanulói jogviszony megkezdéséig a gyermek gondozása, illetve növekedésnek, pszichomotoros fejlettségének követése, betegség kialakulásának megelőzése, egészség megőrzése.

Megszakítás