Lebegő Kép

MURAKERESZTÚR
hivatalos oldala

Kerékpárforgalmi útvonal kialakítása

„Kerékpárforgalmi útvonal kialakítása Murakeresztúr térségében”

A projekt célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg Molnári, Murakeresztúr és Belezna térségében, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető települési környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.

A projekt keretében olyan kerékpárforgalmi útvonal kerül kialakításra, mely természetbarát közlekedési összeköttetést jelent a három település lakott területei, valamint településen kívüli lakott településrészei között.

A kerékpáros nyomvonal Molnári határától a Mura mentén végighúzodó töltésen, illetve helyneként amellett vezet egészen Somogy megye határáig, biztosítva a megfelelő burkolatminőséget és szélességet, a közút és vasút biztonságos és kényelmes keresztezését, megfelelő táblázást és információs rendszer kialakítását, a kerékpárosbarát és funkcionális pihenőhelyek létesítését.

A tervezett kerékpárút tájba illeszkedő, mely figyelembe veszi a meglévő úthálózatot, terület nevezetességeit, sportturisztikai attrakcióit és természeti érdekességeit, elősegítve a kerékpározás – mint környezetbarát és egészséges – közlekedési mód részarányának növelését és az aktív turizmus fejlesztését.

A projekt a települési mobilitás környezetileg (levegőszennyezés, zajterhelés) és pénzügyileg fenntarthatóbbá tételét szolgálja, és hozzájárul a TOP 3. prioritási eredményindikátor értékének közvetlen települési, és közvetve országos növekedéséhez.

A projekt a területi szereplők Kormány által elfogadott integrált területi programjainak a megvalósítását is szolgálja. A beruházás elősegíti a munkaerő mobilitás infrastrukturális feltételeit. A Murakeresztúrban található munkahelyeket a környéken lakó munkavállalók kerékpárral is biztonságosan elérhetik, ezzel elősegítve a foglalkoztatást, ösztönözve a gazdaságot.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Murakeresztúr Község Önkormányzata
8834 Murakeresztúr, Honvéd út 3-

Telefon: 06-93/369-001
E-mail: polgarmester@murakeresztur.hu

A projekt címe:
„Kerékpárforgalmi útvonal kialakítása Murakeresztúr térségében” 

A pályázat azonosító száma: TOP-3.1.1-15-ZA1-2020-00012

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.12.15.
A támogatás összege: 1 260 994 846 Ft
A támogatás mértéke: 100%

A projekt az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával valósul meg.

KÖSZÖNJÜK MAGYARORSZÁG KORMÁNYA ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

Megszakítás